Assisterande domare: Muneer Akil och Ali Reza Jahfari

Startelvan: Martin, Per, Sebastian, Christoffer, Oskar F, Nasser, Gustav, Edvin, Abubakarr, Anton och Colin.
Avbytare: Simon, Robin, Alexander, Mattias och Mikael.

1-0 (9, straff)
1-1 Abubakarr Kamara (49)
1-2 Alexander Fallgren (89)

Dagen började med en återbud från en sjuk Rasmus, in i truppen kom Martin Jakobsson som reservmålvakt då Alfred är skadad. Väl under samlingen kom nästa återbud, Oskar H skadad, in kom U-lagets lagkapten Simon Nilsson.

Matchinledningen var jämnt, hela matchen var det lite av en ställningskrig. Bägge lagen skapade halvchanser men dom där jätte chanserna var lätträknade. Ämtervik skulle ta ledningen på en straff, en längre djupledsboll mellan våra mittbackar Oskar S löper inåt och hinner nästan ikapp men är på anfallaren och domaren blåste straff. 1-0 i den 9:e minuten.

Med kvarten spelad så jobbade sig Abubakarr inåt och får på ett skott/inlägg som målvakten räddar men släppte retur, vi är inte hungriga och har ingen där för att peta in returen! Sen hände det inte så mycket fram till den 30:e minuten när dom är mycket nära 2-0 men i bra position så sköt hemmaspelaren utanför. Kort därefter tvingades Kigge att kliva av och in kom Robin.

Runt den 36:e minuten så kommer Edvin genom från sin högerkant och istället för att ta en snabb avslut så försökte han få med sig bollen och det gav backen tiden för att avvärja det hela. Två minuter senare så får vi en frispark i bra läge, Sebastian tog den och en hemmaspelare är på bollen och styr den i stolpen och returen går direkt i målvaktens famn. Precis innan domaren blåste av för halvtid så slog Oskar S en kanon hörna, en av många ska det sägas, det blir lite flipperspel innan målvakten till slut får tag i bollen.

En jämn tillställning där tyvärr domaren höll på och blåste sönder matchen. I halvtid hade tränarna ett bra snack med killarna och det var ingen panik överhuvudtaget, vi vet vad vi kan och det var bara att fortsätta jobba på! Andra halvleken spelades i stort sätt under regn.

Kvitteringen höll på att komma direkt, Oskar S slog en bra frispark som hittade fram till Edvin som nickade utanför! 1-1 kom i den 49:e minuten Sebastian slog en härlig krossboll till Per som drev bollen några meter och slog sedan in ett lågt inlägg, den hamnade lite bakom Colin tror jag det var, efter någon studs fick Abubakarr tag i bollen och sköt in 1-1!

Detta var precis det vi behövde och vi fick mycket energi och fortsatte att pressa hemmalaget som nu bara försökte slå ifrån sig och kom knappt i några anfallsförsök, förutom enstaka kontrings försök!

Runt den 63:e minuten kom Micke in på Edvins plats och det gav oss återigen lite mer energi, Micke gjorde en bra inhopp. Domaren fortsatte att ha en väldigt ojämn nivå, vilket drabbade bägge lagen naturligtvis.

I en av dom få tillfällen som Ämtervik hade bollen under kontroll i närheten av vårat straffområde höll vi på att straffa dom i en 3 mot 2 kontring men tyvärr så trampade Anton på bollen när han försökte passa bollen vidare till Oskar.

Oskar hade några riktigt fina hörnor som Ämtervik hade stora problem med, men vi saknade oftast någon i den bortrestolpen för att trycka in bolluslingen i mål. Hemmalaget kändes nöjda med 1-1, utan att maska men det var aldrig någon försök till att hämta bollen snabbt när den var ute.

Med sex minuter kvar så hör vi en dubbelbyte in kom Mattias och Alexander ut gick Anton och Abubakarr. Just Alexander skulle få bli den stora matchhjälten i den 89:e minuten när vi gör 1-2, det var Per som slog in bollen och Henrik i Ämterviks mål räddade men lyckades inte hålla i bollen och Alexander resolut slänger sig mot bollen och fick in den! Ett mål som Alexander verkligen förtjänade! Ämtervik gjorde ett försök att börja anfalla men det är svårt när man legat på försvar i stort sett efter sitt mål. Vi skulle komma närmare 1-3 än dom 2-2, Oskar hade en hörna som gick i ribb/stolpen. 1-2 skulle stå sig matchen ut.